Kes peole ei lähe, sellel kasvavad (tantsu)jalad hauast välja

Siret Saar, koguhoidja

Detsember on täis suuremaid ja väiksemaid pidusid. Sel puhul võtavad välimusega seotud teemad sageli hoopis teravama kuju kui tavaliselt. Siluett teab, kuidas värvida huuli, valida kleidikangast ning peita näiteks kõveravõitu sääri. Siin on mõned näpunäited, et saaksite igal peol särada.

blogi018196263lk40
Siluett 1962/63, lk 40

Hele täht on laubal tal, / kuusirp kumab patsi all. / Nõtke, sale, sammul kindlal / astub nagu paabulind ta

Naeratamisel tõuseb mul vasak suunurk kõrgemale kui parem. Eriti see välja ei paista ega häiri, aga fotodel jääb selgesti näha. Ise arvan, et vasakpoolsed näolihased on kas liiga hästi või liiga vähe arenenud. Mis teha?
U. O
Häda on suur. Paljudel juhtudel oleme soovitanud vanarahvatarkusi. Nii ka nüüd. Kas Teile on teada, et omal ajal ütlesid noored tütarlapsed fotograafi juures „tangusupp“, siis jäi suu ilusaks kui roosinupp. Kui Teid roosisuu ei rahulda, siis võiksite ehk öelda „tirilipp“, nii tavatsesid Saaremaa tüdrukud oma suud pildi jaoks seada. Jääb nagu poolnaeratus ja suunurgadki ühe kõrgusel.
Siluett 1976 talv, lk 57

Mu huuled on väga kitsad. Kuidas neid paksematena näidata?
Olesja J. Harkovist

blogi0021978nr3lk79

Siluett 1978 talv, lk 79

„Siluett“ on üsna head nõu andnud silmade ja suu kosmeetika kohta. Kuid inimese näos on veel üks detail – nina, mis vahel palju tuska võib tekitada. Minul isiklikult rikub ta sõna otseses mõttes kogu elu. Ta on suur ja kongus ja kutsub välja rohkesti ebameeldivaid „komplimente“ paljudelt, tõsi küll, mittearukatelt möödaminejatelt. Oleks ju võimalik kosmeetiliselt kirurgialt abi nõutada, kuid see on ebakindel ning ohtlik, ja tõtt öelda ma pole kindel, kas mulle niisugust operatsiooni tehakse. Seepärast palun ma tungivalt mulle nõu anda, kuidas suurt nina näiliselt väiksemana paista lasta.
G. A. Tš
Meie arvates peaksite siiski kosmeetilise kirurgiaga katsetama. Näib, et suhtute sellesse põhjendamatu eelarvamusega. /—/ Kolm ülemist soengut on niisugused, mida peaksite iga hinna eest vältima. Kolme alumist soovitame teil katsetada.

blogi0161962suvilk22

Siluett 1962 suvi, lk 22

Mu vedel ripsmevärv on tuubis ära kuivanud. Õieti oli see algusest peale veidi paks, nii et ripsmete külge jäid väikesed värvitükikesed ja ripsmed kippusid kokku kleepuma. Kahju on tuubi ära visata, sest värvi on seal veel küllalt. Kas seda saab millegagi sulatada?
Eve U.
Pistke tugevasti suletud tuub kuni korgini umbes 10 minutiks kuuma vette, nii sulab värv üles. Kui ta sellest hoolimata ikkagi liiga paks peaks olema, võib tuubi silmapipeti abil lisada tilgakese kölni vett või piiritust. Muide, ka näiliselt juba tühjast tuubist saab sel kombel veel värvi kätte. Värv tuubis tuleb hoida piisavalt vedel. Enne värvimist kontrollige ümarharjakest – ega selle küljes pole värvitükke. Need tuleb muidugi eemaldada, ent võib-olla peab harja isegi loputama. Kui hari ei ole väga värvi täis, siis pole ka ohtu, et ripsmed kokku kleepuvad.
Siluett 1978 talv, lk 76

blogi0201963lk62-63

Siluett 1963, lk 62–63

blogi008196667talvlk57
Siluett 1966/67, lk 57

Igas „Siluetis“ on nõuandeid täidlastele. Kuid žurnaali lugejate hulgas on ju ka kõhnu naisi. Kas „Siluett“ ei tahaks ka meid nõuannetega aidata!
Irina K.
/—/ Pidulikeks puhkudeks võiva kõhnad endale lubada ka läikivaid materjale, nagu seda on brokaat ja lamee. /—/ Kõik elavad ja eredad värvid on väikesekasvulisele kõhnale teretulnud. Neil värvidel on omadus figuuri optiliselt suurendada. Pikkadel ja kõhnadel naistel on targem kasutada tagasihoidlikumaid toone. Seevastu võivad nad kanda suureruudulisi, suurelillelisi ja üldse suure mustriga riideid.
Siluett 1961/62, lk 8

blogi0011978lk66-67
Siluett 1978 nr 2, lk 66–67

Kas on õige, et pidulikud kleidid on nüüd jälle suure dekolteega?
Veera M.
/—/ Sügavalt dekolteeritud tantsukleite kantakse ainult suurte, väga pidulike sündmuste puhul. Kui ei taheta üldistest raamidest välja langeda ega piinliku tähelepanu keskpunktiks muutuda, siis tavalisele peole niisuguse kleidiga ei minda. Dekolteega kleit eeldab peale selle hinnalisemat materjali, saledat laitmatut figuuri ja ka vajaliku kõrgusega käitumiskultuuri. /—/ Päris noortele neidudele sügavat dekolteed soovitada ei saa. Kõige sobivam aeg selle kandmiseks on aastad 22–40.
Siluett 1963, lk 49

Mehi kolmkümmend ja kolm / soomusriides väljub merest; / hiiud nagu ühest perest – / sirge, sale iga mees.

blogi0031971nr4lk67
Siluett 1971 nr 4, lk 67

Palju on antud kosmeetikaalast nõu naistele. Aga ka meestel on näonahk. Kas selle hooldamiseks piisab habemeajamisvedelikust „Frigo“? Kui palju mees üldse võib ja peab enda eest hoolitsema? Või on see mehele hoopis häbiasi?
Martin V. Lihulast
Häbeneda pole siin midagi. Hoolitsemata välimus igatahes on rohkem etteheiteid väärt kui pisut liialdatud hoolitsus. /—/ Higistamine on muidugi loomulik ja seda vältida on võimatu. Higi aga kipub kergesti haisema. Et halba higihaisu ei tekiks, tuleb piinlikult hoolitseda puhtuse eest. Enamhigistavaid kohti – kaenlaaluseid ja jalgu tuleb pesta hommikuti ja õhtuti. Higistamis- ja higilõhnavastastest vahenditest ei piisa, kui neid ka pudelite kaupa haisvale ihule piserdatakse.
Siluett 1976 kevad, lk 41

blogi017196263lk24

Siluett 1962/63, lk 24

Halva figuuriga mehi näeme harva. Küllap sellepärast, et hästiõmmeldud ülikond varjab kõik, mida ei taheta näidata: kõveravõitu sääred ja kasvava kõhukese, längus õlad ja halva rühi.
Siluett 1970 sügis, lk 3

blogi004196869talvlk47

Siluett 1968/69 talv, lk 47

Kena aastalõppu ning ärge jätke ühtegi pidu vahele!

Pärast päevast pidu-janti
tsaar pooljoobnult voodi kanti.
Sõin ja jõin seal minagi …

Värsiread on pärit A. Puškini kirjutatud loost „Muinasjutt tsaar Saltaanist“

Lisa kommentaar