Vaata ja Sa näed!

Tänavu kevadel sai ERM endale tunnuslaulu, mida esitavad Koit Toome ja Tanja Mihhailova. Laulu sõnade ja muusika autoriks on helilooja, muusik ja produtsent Sten Sheripov. Laulu video on osaks Andres Maimiku ja Rain Tolgi loodud muuseumi tutvustavast filmist „Eesti Rahva Muuseumi verdtarretav saladus“.

Otsustasime küsida Eesti muusikutelt, mis mõtteid ERMi uus lugu nendes tekitab. Mõningaid arvamusi saate nüüd blogi vahendusel ka lugeda.

 

Epp Kõiv

Laulu ajatu-estraadilik kõla sobib minu arvates väga hästi muuseumi konteksti. On ju muuseum isegi ajatu, või siis vastupidi, igat ajastut täis. Nii ei sobiks lauluks midagi ultramoodsat, vaid just niisugune rahulik ning igikestev meloodia. Hea mõte on ka see, et laulu esitajateks on eesti pea kuulsaimad popstaarid. Nii ulatab muuseum käe ka laiemale eesti publikule.

Tõnu Trubetsky

Klassikaline Koit Toome. Nagu “On küll hilja” või midagi.

Jaan Elgula

ERMi muusikavideo (“Vaata ja sa näed.”) tekitas minus vastandlikke mõtteid. Igasugune uuendus on minu arust progressi alus, või on seda keegi juba enne öelnud. Aga sellise mastaapse organisatsiooni nagu ERMi tutvustav muusikavideo oleks võinud natuke konservatiivsem olla. Aga kui otsustajatele see meeldib, siis las ta olla. Tundub kuidagi kunstlik, nagu need Koit Toome ja Tanja sammud seal tühjuses. Nii arvan mina isiklikult. Animatsioon on hea, kuid mida arvab Maarika Valk sellest kui Heinz ajab noorele Tanjale keelt kõrva 🙂 ????

Anne Veski

Minu arust väga mõnus lugu. Salapärased tegelased meie riigi ja rahva käidud teest ja samal ajal paneb uuesti meenutama olnud sündmustega kaasnevaid inimesi. Aitäh Koidule ja teistele tegijatele!

Lisa kommentaar