Ainulaadne muuseumipood

Kaisa Lomp, ERMi müügijuht.

Muuseumis näitustel ringi jalutades õpid, kuidas eestlased ja meie sugulasrahvad on aegade jooksul elanud. Restoranis einestades saad proovida põnevaid Eesti maitseid. Muuseumipoest on sul aga võimalik endale või kellelegi kingituseks osta tublide kohalike tegijate toodangut, olgu selleks Tartumaal valmistatud kaunid jakid, Mulgimaal kasvavate lammaste villast kootud käpikud, saartelt pärit maiustused, Tallinnas tehtud disainehted või imeline keraamika Võrumaalt. Tahame külastajatele nii meilt kui ka mujalt näidata, kui palju kauneid ning põnevaid tooteid on Eesti käsitöölised, disainerid ja meistrid loonud.

Eesti Rahva Muuseumi pood. Foto: Anu Ansu

Käsitööna valminud imeliste jakkide autor on Riina Tomberg. Foto: Berta Jänes

Kaunid käpikud ja keraamika. Foto: Anu Ansu

Kauni hõbepreesi autor on ehtekunstnik Heikki Puhk. Foto: Arp Karm

Imeliste tikanditega Muhu sussid. Foto: Berta Jänes

Igal tootel on oma lugu. Mõni on valminud tehnikas, mida on kasutatud aastasadu; mõni hõrgutis on inspireeritud retseptist, mida teadsid juba meie vanavanemad. Mõnel puhul on tegu aga millegi täiesti uuendusliku ja ainulaadsega, mida mujal maailmas pole veel välja mõeldud. Kui sa meie poodi satud ja tahad toodete kohta rohkem teada saada, siis meie särasilmsed ja professionaalsed teenindajad on alati valmis abistama ning põnevaid taustalugusid jagama.

Ehtebrändi LUIK betoonist kõrvarõngad. Foto: Anu Ansu

Poeriiulitelt leiab laias valikus trükiseid. Foto: Berta Jänes

Muinasjutunäitusest „Elas kord“ inspireeritud lustakad T-särgid. Foto: Arp Karm

Muuseumipoest leiab toredaid meeneid nii suurtele kui ka väiksematele. Foto: Anu Ansu

MiaPuPe käsitööna valminud armsad mänguasjad. Foto: Berta Jänes

Praegu on küll meie muuseumipood suletud, aga loodame sinuga varsti jälle kohtuda. Kui muuseum taas avatakse, siis tule kindlasti meile külla ja saad teada, kuidas mekib tume šokolaad säinaga või šokolaadiga kaetud põdrasamblik! Seniks soovitame uudistada meie e-poes, kus on suur kaubavalik ja ka iganädalased toredad sooduspakkumised.

https://www.erm.ee/et/pood

Lisa kommentaar