Vaata meie kööki. Eesti Rahva Muuseumi kogude osakonna videoblogi

ERMi kogude osakond, koguhoidjad ja arhivaarid

ERMi kogude teenrid on imekspandavalt armukadedad. Kogud on meie omand, meie hoitud lapsuke. Iga kallalekippumine sellele ärritab meid. Kogujaid-kollektsionääre-varahoidjaid on sageli kujutatud tugeva omandiinstinktiga kodanikena, kes oma varasid kellelegi näidata ei taha. Eks see ole lihtsalt üks äärmus, selle kõrval pesitseb ka soov „oma“ asjadega uhkeldada, neid näidata ja kiita.

Mis on kogude osakond? Kes on koguhoidja? Arhivaar? Mida nad üldse teevad? Täiesti õigustatud küsimused. Ebaterve huvi teiste tegemiste vastu on tore. Ilma ebaterve huvi ja uudishimuta muuseume poleks.

Loodame, et see kujuneb kohaks, kust hakkad saama mõningaid vastuseid ning leiad huvitavat vaatamist. Kõik videoblogi lood leiad ka ERMi kodulehelt ja YouTube’ist.

Esimene videolugu on ERMi kolimisest uude majja. ERMi kogude kolimisega kandideerisime Eesti muuseumide aasta koguhoidja tiitlile, see video ongi meie esitluslugu.

Kaamera: Karin Leivategija, Maido Selgmäe
Montaaž: Maido Selgmäe

Lisa kommentaar