Detektoristide argipäev

 

Jaanika Jaanits, koostöövõrgustike koordinaator
Video: Maido Selgmäe

Eesti Rahva Muuseumi uues majas avatakse osalussaal, mille eesmärgiks on kaasata muuseumi tegevusse erinevaid inimesi, gruppe ja kogukondi pikemaks ajaks ja intensiivsemalt. See tähendab, et osalussaalis avatavate näituste autorid on inimesed, kelle igapäevane töö ei ole seotud näituste kureerimise ega muuseumitööga. Soovime pakkuda muuseumiruumi neile, kes tahavad teha oma näitust ning panna külastajaid autoreile olulistel teemadel kaasa mõtlema.

Esimest osalussaali näitust teevad detektoristid, kes lisaks huvitavate leidude eksponeerimisele soovivad näitusega tutvustada ka detektorismi kui tegevust. Näituse eestvedajad Raoul Annion, Artur Skrõpnik ja Andre Roosild valmistavad juba näitust aktiivselt ette ning käivad metallidetektoritega Eestimaa erinevaid ajakihte avastamas. Ühel neist retkedest käisime ka meie ERMi filmi- ja videostuudio juhatajaga kaasas ning selle tulemusena sündis see videoklipp, mis annab põgusa ülevaate ühest detektoristide argipäevast.

Loe ka intervjuud detektoristidega kevadisest Väratist

Lisa kommentaar