Üks päev Raadil – kui palju erinevaid emotsioone!

Maivi Sikk, valveoperaator

Kui kõik ausalt ära rääkida, tuli ettepanek kirjutada ühest päevast Raadil ootamatult. Iga päev on siin omamoodi ja huvitav, seega on raske valikut teha.

Siiski meenub üks eriliselt tore päev Raadil. Päev tõotas tulla päikeseline. Hommikul tööle tõtates pidin pargist läbiminekul silmas pidama üht kajakamammat, kes kahtlustas, et ehk ma plaanin midagi tema vastu. Kokkupõrget siiski õnneks ei toimunud ja väravavahimajja jõudes ootasid mind ees juba õpilasmaleva lapsed sooviga jäätist ja plaasterdamist saada. Eks lastega tuleb ikka ette, et suure lustimise käigus mõni kriips-kraaps endale peale saadakse. Kui sain lastega toimetatud, saabus juba soomlaste grupp ekskursioonile. Möödus veel veidi aega, kui minu juurde sattusid ühed toredad Saksamaalt pärit jalgratturid informatsiooni küsima, ent see infovahetus lõppes neile toreda avastamisretkega meie Raadil.

Lõunast käis käbe askeldamine kiviringi juures – ettevalmistused laulatuseks! Mida suvisemaks väljas läheb, seda enam võib ka Raadi maagilises õhkkonnas näha noori, kes igavest armastust vannuvad. Peagi oli õhtupoolne tipphetk käes: peaväravad avanesid ja saabus pulmaauto – imeilus punane Cadillac, mille roolis oli uhke kauboikaabuga juht. Pruutpaar sammus muusika saatel mööda punast vaipa kiviringi, ümber nende hõljusid õhupallid.

Pulmad Raadil. Foto: Maris Treufeldt

Sain pulmade kohta ka pisut siseinfot, kuna enne tähtsat hetke tulid tulevase pruutpaari ämmad end väravavahimajja sättima. Samuti olid minu juures vaagnad maasikate ja šampanja klaasidega. Seda kõike meenutades tuli meelde kohe üks hoopis teist sorti pulm, mida juhtusin Raadil nägema – rahvatantsurühmast keegi abiellus. Pruutpaar ja pulmaisa olid rahvariietes ja kogu rahvatantsurühm tantsis noorpaariga. Ei seganud nende rõõmsat tantsu ka pisikene vihmasabin, tantsiti, tehti pilte ja mindi edasi. On olnud ka päevi, kus Raadilt on mitu pruutpaari läbi käinud. Vahest trehvasid paarid värava peal kokku, siis oli õnnitlemist ja kibe hõikumist kaua. Kahjuks ei ole paljud siiani saatnud oma ilusatest üritustest meile pilte – sellest saaks ühe uhke näituse Raadile! Aga mis halvasti, see uuesti. Sel aastal üritan kohe kindlasti noorpaaridega jutule saada, et ka meile fotomälestus saadetaks.

Osad paarid tulid lõunaväravast ja suundusid järvekallast pidi paviljoni juurde, mis on selliseks puhuks lausa ideaalne koht. Tore, et mõisa parki kasutatakse selliseks tähtpäevaks.

 

Raadi jutu juurde, VIIDATA_Autor Heili MägiPulmad Raadi paviljoni juures. Foto: Heili Mägi 

Vaikselt saabuski tööpäeva lõpp. Mis selles päevas siis erilist oli? Park „elas“ terve päeva. Mis seal salata, ka müügikäive oli plussis. Kõik päevad Raadi mõisapargis võiksidki nii olla. Loodan sel aastal ilmataadiga hea lepingu sõlmida, seda enam saaks olema päikselisi päevi ning mõnusaid sumedaid suveõhtuid, mida on meil Raadil suisa ideaalne nautida.

Mis siis ikka – külastage ka teie Raadi infopunkti, sest parim jäätisevalik asub siin. Lisaks on garanteeritud rõõmsameelne teenindus 🙂 Ja ehk satute teiegi siia taolisel maagilisel päeval, mis veel pikaks-pikaks ajaks hinge jääb.

Terviseid Raadilt!

 

Lisa kommentaar