Bangkoki Book-gift

Külli Lupkin, omakultuuride osakonna juhataja

Ühel päeval saabus Eesti Rahva Muuseumile kingitus Bangkokist.  Saajaks oli märgitud ENM Dept. Folk Culture aadressiga Riia 15 Tartu, kus Tartu Maavalitsusega samas majas asuvad tõepoolest ka ERMi omakultuuride osakonna ruumid. Pakike paigutati esiti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupi sahtlisse, ent jõudis sealt tänu teadlikele inimestele omakultuuride osakonda.

Book-gift-iks  osutus Melanie Kaarmaa ja Aino Voolmaa raamat „Eesti rahvarõivad“!

Raamatu vahel oli ka lühike kiri saatjalt, mida saab lugeda siit:

Seega:  täname südamest John Melville´i. Kahjuks jääb saladuseks, milliseid huvitavaid teid pidi on raamat Johnini jõudnud, kes ta üldse on, mismoodi on ta seotud Eestiga ja kuidas tuli ta mõttele raamat meile saata. Kinkijat saab tänada vaid blogi kaudu, kuna saatja aadressi ega muud teavet peale selle, et saadetis pärineb Bangkokist, pakilt välja ei loe. Ka googeldamine tulemust ei andnud.

Sellegipoolest tahaks rahuloluga märkida, et kuuldus Eesti Rahva Muuseumist on jõudnud ka kaugele Taimaale ning on pälvinud seal ka piisava usalduse, et silmnähtavalt hästi hoitud raamat meile saata!

Raamat on nüüdseks leidnud koha ERMi raamatukogus. Kes soovib oma käega katsuda, seadku sammud Veski 32 raamatukokku,  mis on avatud T–R 9–17, telefon 735 0420.

Lisa kommentaar