Suurrättide pakendamine ERMi uues hoidlas

Kogude osakonna videoblogi
Tekst: Eve Kasearu, kogude hooldustalituse juhataja

Kaamera ja montaaž: Ange Nimeta, vanemkoguhoidja

Praegu on ERMi kogudes 99 suurrätti, lisaks 34 suurräti katket.

Eelnevas kodus Veski tänaval pidid nad ära mahtuma 13 riiuli peale. Seal oli kitsas ja umbne, rätid olid kokku volditud. Nende kättesaamine kapist ja tagasi panemine oli vaevarikas. Ühesõnaga, „hruštšovka tüüpi korter“.

Uues majas on ruumi rohkem, tingimused mugavamad. Iga suurrätik sai omale isikliku rulli, mille peal mõnusalt lebotada. Et olemine parem oleks, said happelised rullid kaetud siidpaberiga, nii on kahjulikud ained rätikutest eemal hoitud. Rullimise eesmärk oli hoida ära voltimisest tingitud murdejoonte tekkimist. Kõige lõpuks kaeti rätikud polüetüleenist kilesukaga, kaitsmaks neid tolmu ja putukkahjurite eest. Polüetüleeniga just seetõttu, sest see on inertne ja odav. Nüüd on olemine nagu „Annelinna kolmetoalises korteris“.

Lisa kommentaar