Vaese inimese lehmast gurmaanide lemmikuks ehk kitsepidamisest Eestis

Autor: Ester Bardone, TÜ kultuuriteaduste ja kunstide instituudi etnoloogia lektor Viimase kümnekonna aastaga on kitsepidamise talusid ja kitsetooteid, eriti mitut sorti juustu, Eestis üha juurde tulnud. Kodukits pälvis sel suvel ka muuseumide tähelepanu: ERMi rahvakultuuri keskuses on üleval USA päritolu Nichole Michelle (Pono) Weimeri fotonäitus „Kitsepiimakultuur: Eesti kitsepiima tootmine ning käsitööna valmivad tooted“, mis kujutab…

Äi see kena! Ilmus raamat Laimjala muistsetest maitsetest

Tekst: ERMi vanemteadur Anu Kannike. September on Eesti toidu kuu ja seega toidusõprade kuldaeg: kõikjal korraldatakse kohalikke maitseid tutvustavaid festivale, turupäevi ja söömaaegu.  ERM tähistab koos hea koostööpartneri Nooda OÜ-ga Saaremaalt toidupärandi pidu värske ühisloominguga, raamatuga „Laimjala muistsed maitsed“. Tegu pole tavapärase piirkondliku retseptikogumikuga, kuigi huviline saab välja uurida, mis on tutt ja nott, runnakad…