„Kogukokad“: Lihavõtted

Sarja iga video on nagu kulinaarne ajarännak, kus kogude osakonna töötajad valmistavad hõrgutisi, mille retseptid on pärit ERMi arhiivist. Nende köögiseiklustega saate mitte ainult nautida põnevaid maitseelamusi, vaid ka avastada, kuidas kohtuvad minevik ja tänapäev kulinaarsete traditsioonide kaudu. Valmistuge avastama unustatud retseptide maailma koos „Kogukokkadega“! Lihavõttekaart Hans Voolmannilt. ERM Fk 2957:1218 Tekst: Kairi Kaelep, ERMi…

Tere, kallis vennas. Parimate tervitustega Salme

Siret Saar, koguhoidja Fotod: Anu Ansu Korrastan elus esimest korda arhiivi – Eesti Rahva Muuseumisse jõudnud põllumajandusteadlase Hugo Ferdinand Narusbergi (1919-2009) materjale. Olen esimese kastitäie kraami isikute ja teemade kaupa ära sorteerinud. Amatöörile mõnus kraam, sest artiklite koopiate, arvete jms hulgas on hunnikute kaupa kirju sõpradelt, perekonnalt, kallimatelt, endistelt koolikaaslastelt. Oma soojuse ja siirusega imponeeris…