Tutvustus

Tere tulemast Eesti Rahva Muuseumi ajaveebi!

Siin avaneb Sulle värav muuseumi värvikasse ja mitmekülgsesse maailma.

Näitame, mida salapärast leidub muuseumikogude raskete suletud uste taga ja uurime, kui tiheda konkursi peab läbima üks tavaline asi, et pälvida auhinnaline koht muuseumi kogudes. Ja milliseid toiminguid ta pärast museaaliks saamist veel peab taluma, et sajanditeraskustes ellu jääda…

Uurime, kuidas sünnib idee näitusest, koostööst ja põnevast aktsioonist. Mida muuseum uurib? Kuidas ja keda muuseum õpetab? Või tuleb hoopis muuseumil endal õppida? Kuidas olla saja-aastane ning samas noor, ilus, vaimukas, haritud ja alati kaasaegne? Mida mõtlevad muuseumitöötajad oma tööst ja kõigest muust, mis muuseume puudutab?

Oleme ajaveebi postitused jaotanud teemade kaupa, seega on Sul lihtsam endale huvipakkuvat sissekannet leida. ERMi direktor Alar Karise kirjutatu leiab rubriigist “Värat”.

Lugusid kirjutavad peamiselt meie muuseumi töötajad, ent mõnikord ka erinevate elualade esindajad väljastpoolt. Iga postituse ees näed autori nime. Tööd korraldab eraldi väike toimetus, kellega saab ühendust aadressil kadi.haamer@erm.ee. Meile võib alati saata ideid, kuidas blogi paremaks muuta, ning kirjutada, mille kohta siit veel lugeda sooviksite – igasugust tagasisidet ootame rõõmuga!

Soovime, et leiaksid siit alati uut ja huvitavat lugemist!

Toimetuse töös kaasa lööjad:

Agnes Aljas
Siret Saar
Kaari Siemer
Kadri Vissel
Kadi Haamer

4 thoughts on “Tutvustus

Lisa kommentaar