Intervjuu uudiskirja toimetusega

Reimo Rehkli ja Silver Bohl moodustavad kahepeale kokku muuseumi uudiskirja toimetuse. Selles intervjuus tutvustavad nad läbi mõningate küsimuste oma tööd ja ka muid tegemisi. Kui sind huvitab, millised on nende väljakutsed kommunikatsiooni ja turunduse osas või millised kolm küsimust nad esitaksid Jakob Hurdale, võta sisse mugav positsioon ning asu lugema.

Kas Sul juba käib uudiskiri? Kui ei, siis telli endale see Eesti Rahva Muuseumi koduleheküljelt, sisestades nimi ja e-mail kohe üleval päises asuvasse lahtrisse.

versioon2Reimo Rehkli ja Silver Bohl näitusemaja ees. Foto: Liina Külv

Tere, meeldiv tutvuda!

Küsimus Silver Bohl Reimo Rehkli
  1. Ametikoht
Turundusspetsialist Kommunikatsioonispetsialist
  1. Kui kaua Sa oled  ERMis töötanud?
Muuseumis olen tänaseks töötanud kusagil 3,5 aastat. Igatahes suurusjärk on õige. Olen töötanud nüüdseks ERMis peaaegu 1a ja 3 kuud.
  1. Viimane põnev asi, millega tegelesid oma ametikohal?
Kindlasti oli selleks veebruaris avatud näituse „Ostupalavik“ suhkrukampaania. Kuulutasime sarnaselt suurte poodidega ühe toote odavmüügi välja ja lasime inimestel  ostlemisest mõnu tunda. Polnud mõtet kahelda, kas selleks tooteks peaks suhkur olema, kuna see on lihtsalt klassika. ERMi sotsiaalmeediaalane arendustöö on olnud väga põnev!
  1. Hariduskäik
Oma BA kraadi sain Eesti Maaülikoolis majandusarvestuses ja finantsjuhtimises ning sellel kevadel kaitsen magistrikraadi ökonoomika ja ettevõtluse erialal. Olen lõpetanud Tartu Ülikooli riigiteaduste eriala ja hetkel studeerin Euroopa Kolledžis Euroopa Õpingute magistriprogrammis.
  1. Miks Sina arvad, et ERMile on vaja uut hoonet?
No mina arvan, et seda maja on vaja ikkagi eelkõige asutus arenemiseks terviklikuks keskuseks. Eks muidugi ole üks põhiline mure, et kus kogusid säilitada ja mis tingimustes aga ka külastaja vajab enda ümber tänapäevast keskkonda. Kui need kaks asja ühendada siis on võimalik luua hoopis kõrgema tasemega uus kvaliteet. Sest praegused tingimused ei ole väärilised hoidmaks meie rahva mälu. Lisaks toob uue hoone kontseptsioon ka külastajatele palju üllatusi, mida praegused tingimused ei võimalda.
  1. Mis on Sinu elu moto?
Hakkame pihta! Positiivne energia ja üheskoos eesmärkideni jõudmine. Koostöös peitub võlu!
  1. Mis muusika …
„Ambassadeurs –  M.O.P.E“ „Audioslave – Nothing left to say but goodbye“„Kalibriis – Peogeot“„Ugly Duckling – Slow the flow“ Muusika kuulamine on parim viis, kuidas viia end teistele tasanditele ning inspireerib mind. Kuulan muusikat Nina Simone’st Madonnani.
  1. Mis on Su töö juures kõige keerulisem?
Kõige keerulisem on vast see, et suur osa minu tööst sõltub välistest teguritest. Ehk siis kui kiirelt saavad teised osapooled informatsiooni kokku. Piisav ajavaru mõtete teostamiseks on võtmeelement! Kõige keerulisem on olla kursis kogu infoga, mis majas toimub ja väljapoole kommunikeerimist vajab. Lisaks on keeruline leida tasakaal, milline ülesanne on prioriteetne ja kuidas see ka kolleegidele selgeks teha.
  1. Millesse Sa usud?
Ma usun endasse ja oma sõpradesse. Tahan ka seda mainida. Usun, et klaasi piima joomine toidu kõrvale on ületähtsustatud.  Piim on mõeldud inimestele esimestel elukuudel. Ma usun energiatesse, olgu see siis jumal või miski muu. Puu, loom, inimene, asfalt – need kõik räägivad oma lugu ja ma usun, et just meid ümbritsevast leiame lihtsaid vastuseid, sest inimene kipub tihti kõike liiga keeruliseks elama.
  1. Mis asjad on Su töölaual?
Meepütt, fotoaparaat, kalkulaator, mõned telefonid ärakaduvad pastakad, hunnikus pabereid, mis viitavad järgmisele paberitele (väga süstematiseeritult). Arvuti, telefon(id), kohvitass (!!!!), märkmik ja erinevad tööalased paberid.
  1. Naljakas juhtum tööl?
Mulle tuleb tegelikult hoopis meelde see, et ma jalutan pidevalt muuseumi nimesildiga ülejäänud päeva linnapeal ringi. Naljakas oli siis, kui meieni  hakkasid jõudma laste joonistusvõistluse „Minu kingitus“ joonistused. Need suured kogused ja positiivne üllatus, et võistlus nii populaarseks osutus, oli kulisside taga koomiline, kui kolleegi laua taga enam ei märganud, sest ta oli mattunud joonistuste taha.
  1. Millised kolm küsimust esitaksid Jakob Hurdale?
Tutvustaksin ennast, et olen mees tulevikust ja küsiksin mis võiksid olla järgmised asjad:1)      mp3;2)      rüperaal;3)      taristu.Ma arvan, et meil oleks päris lustakas, kui ma avaks talle vastused. Ma arvan, et kui mul oleks võimalik esitada küsimusi Jakob Hurdale, ei suudaks ma piirduda kolme küsimusega.
  1. Parim kultuurielamus?
Täiesti siiralt on mulle mingil kummalisel põhjusel jätnud eriliselt hea tunde aastaid tagasi üks teatritükk. See oli Tartu üliõpilaste amatöörtrupi poolt esitatud „ Ninasarvik Rhinoceros finale“ Mulle meeldivad inimesed ja seda just erinevatest taustsüsteemidest ja kultuuridest, seega meenub esimesena üks õhtu kohvikus erinevate rahvuste esindajatega ja nende käitumise jälgimine. Teiseks olgu mistahes etendusega tegu, aga kui ma satun teatrisse, siis ma tunnen end kui kodus ja naudin seda tunnet väga.
  1. Kes on Sinu eeskujud?
Kindlasti minu vanemad ja lähemad sõbrad. Samuti paar head korüfeed, kes mingil põhjusel mind inspireerivad: W. Buffet, O. Kosjugin, D. Duchovny, J.C.V.D. Ma arvan, et kõik inimesed, keda olen oma elu jooksul kohanud, on ühel või teisel määral eeskujuks. Olen alati tahtnud kohata ja vestelda Urmas Oti ja Lennart Merega, kahjuks see ei saanud teoks.
  1. Millega tegeled väljaspool tööaega?
Peamiselt tegelen kõikvõimalike uute asjadega. Maailmas on niipalju põnevat ja patt oleks neid mitte proovida tahta. No kõlab jubeda klišeena aga sellele lisaks on väga olulised trenn, ilukirjandus,  matkamine ja oldschool maatööd. Kuulan muusikat, õpin, loen raamatuid ja suhtlen oma sõpradega – eriti oma ungari sõpradega, sest olen suur Ungari fänn!

Lisa kommentaar